Aratron - Darkness Is Coming (2016)

CD, single, mcd, demo, EP, LP, dvd reviews.
Plaats reactie
WanderingSoul
Admin Crew
Berichten: 6008
Lid geworden op: 26-08-2012 14:44

Aratron - Darkness Is Coming (2016)

Bericht door WanderingSoul » 20-11-2016 12:12

ARATRON
DARKNESS IS COMING
Eigen Beheer

Afbeelding

Drie jaar na The Recovery demo is de band uit Dordrecht terug en dit keer met een volledig album. Acht nummertjes, 38 minuten speeltijd. Netjes.

Dat de band niet alleen op old school death metal meer leunt is direct bij de opener al te merken. De invloeden van rauwe black metal liggen er dik bovenop. Zowel in het gitaarwerk als in de zang. Dit is wellicht een bewuste keus geweest van componist Maurice Sas. Er is mooi contrast tussen black en death als het album vordert. Het klinkt into your face en duister.

Er wordt sterk gemusiceerd ook. Het ritmewerk is mooi constant, waarbij de drums van Damiën Kerpentier (ook in Sepiroth), naast het baswerk van Maurice, ook veel bijdraagt. Het gitaarsolowerk van Michel Wijngaard (ex-Concrete Earth, ex-Obtruncation) is ook fraai te noemen. Het ritmegitaarwerk heeft lekker dat old school rauwe randje wat ik erg gaaf vind om te horen. Niks gladgestreken door de productie. Gewoon zoals het hoort.
De zang van Ronald balanceert tussen rauwe verstaanbare grunts en verstaanbare screams heen en weer en vormt mooi de brug in de muzikale combinatie die de band probeert te bereiken. Past prima.

Het artwork tenslotte, is door z'n eenvoud, een opvallende voorkant. Het is strak getekend en past goed bij de sfeer die het album moet uitstralen. Het complete plaatje. Het enige wat ontbreekt is een undergroundlabel. De band heeft potentie en hier zit zeker meer in. Keep up the good work!

De cd is te bestellen via de bandcamp-pagina van de band. Go support your local underground!

Tracks:

1. The Dark Curse
2. Primal Shrine
3. Slow Decay
4. Raise The Black
5. The Outsider
6. Driven By Evil
7. Poisoned Soil
8. The Glory Of Chaos

Band:

Maurice Sas - Basgitaar, Gitaar
Ronald van Baren - Zang
Michel Wijngaard - Leadgitaar
Damiën Kerpentier - Drums

Bandcamp:

http://aratron1.bandcamp.com


Review door Mark

Plaats reactie