Lucifer's Cold Embrace - Sovereign Heresy (2016)

CD, single, mcd, demo, EP, LP, dvd reviews.
Plaats reactie
WanderingSoul
Admin Crew
Berichten: 6008
Lid geworden op: 26-08-2012 14:44

Lucifer's Cold Embrace - Sovereign Heresy (2016)

Bericht door WanderingSoul » 30-11-2016 11:05

LUCIFER'S COLD EMBRACE
SOVEREIGN HERESY
Eigen Beheer

Afbeelding

Sovereign Heresy is een release die ik onverwachts toebedeeld kreeg van Martin van Beek. Martin is de gitarist van Non-Divine. Een band die hele andere muziek maakt dan wat ik op deze EP te horen krijg. De muziek van Lucifer's Cold Embrace valt meer in het straatje van Melodic Blackened Death Metal.

De EP opent met Rising groots en bombastic maar weet ook snel snelheid te vinden. De vergelijking met Dimmu Borgir is er snel te vinden met deze track. Ook Black Death is in die trend. The Gift Of Life is epischer en wat melodramatischer. De track is door het refreinstuk ook verrassend pakkend en blijft goed hangen. Zeker een van m'n favorieten op Sovereign Heresy.

Het navolgende Serpentine Flames - Embers Of Hate leunt iets op de keyboards en is langzamer. Maar bevalt mij zeker ook. De EP sluit af met de pakkende midtempo stamper The Shepherd's Rod. Een track met lekker gitaarwerk en sfeervolle keyboard ondersteuning. Ook akoestische gitaarstukken worden gebruikt. De track is ook best pakkend door gebruik te maken van terugkomende stukken. Een mooie afsluiter. Al doende heb ik me zeker vermaakt met dit werkstuk. Het is eigenlijk jammer dat het nog net niet 21 minuten duurt. Want als de plaat vervolgd was met wat snellere nummers en ook nog een paar andere pakkende bombastische tracks had een knallende full-length geworden. En ik kijk ook uit naar meer materiaal van deze "band" uit Arnhem. Hopelijk wordt dit vervolgd.

Ik kan dit aanraden voor liefhebbers van Dimmu Borgir, Naglfar, Dissection.

EP bestellen?
Mail dan even naar info@thecoldembrace.com

Overige links met info en luistermateriaal:
https://play.spotify.com/album/0p7jeuLOYMoJqh9WR6OBzF
https://www.youtube.com/channel/UCS_11b ... 1YlIBVX9vQ
https://www.facebook.com/luciferscoldembrace
http://www.thecoldembrace.com

Tracks:

1. Rising
2. Black Death
3. The Gift Of Life
4. Serpentine Flames - Embers Of Hate
5. The Shepherd's Rod

Band:
Martin van Beek - Alle instrumenten en zang


Review door Mark

Plaats reactie