Lucifer's Cold Embrace - The Elegy Of Lilith (2018)

CD, single, mcd, demo, EP, LP, dvd reviews.
Plaats reactie
WanderingSoul
Admin Crew
Berichten: 5351
Lid geworden op: 26-08-2012 14:44

Lucifer's Cold Embrace - The Elegy Of Lilith (2018)

Bericht door WanderingSoul » 22-01-2019 10:33

LUCIFER'S COLD EMBRACE
THE ELEGY OF LILITH
Eigen Beheer

Afbeelding

Toen ik Martin, de man achter dit project, 2 jaar geleden sprak in verband met de vorige release Souvereign Heresy, had hij er over dat die EP snel opgevolgd zou worden met een nieuwe EP (met bovenstaande titel). Dit duurde echter iets langer. Maar de EP werd wel een volledige plaat met de naam The Elegy Of Lilith.

Met deze 10 nummers en dik 45 minuten aan muziek ga je je echt niet vervelen. De lijn van de vorige EP wordt doorgetrokken. Als je m'n review van die EP gelezen hebt, weet je wat je kunt verwachten.

Zijn er dan verschillen met de vorige release? Zeker wel. Er is meer agressie, de composities zijn naar mijn mening sterker geworden en tekstueel is het nog interessanter geworden. Een relaas over Lilith, Adam's eerste vrouw, demoon, heks, verleidelijk, maar destructief. Goede lesstof voor een fijn plaatje onvervalste Melodic Symphonic Blackened Death Metal. Prima uitgevoerd tot in de puntjes. Ik ben echter benieuwd wat er zou gebeuren als er een drummer zich bij dit project zou aansluiten? Dan zou het nog organischer klinken naar mijn mening. Voor nu niets meer dan lof, want de plaat neemt je mee naar een emotionele duistere reis en laat je pas als de laatste tonen van de afsluiter Legion hebben geklonken. Prima debuut full-length, waar ik nog veel uurtjes van zal gaan genieten. Top!

01. The Sulphurous Hammering
02. Abrenuntio Deo
03. Angels of the Bottomless Pit
04. The Elegy of Lilith
05. Titanic
06. The Witches' Mark
07. Oubliette
08. CDXLVIII
09. Abyssal Descent
10. Legion

Band:

Martin van Beek - Instrumenten en Zang

Luistervoer:
https://www.youtube.com/watch?v=2Y51I3c9TSQ

Overige links:
https://www.facebook.com/luciferscoldembrace
http://www.thecoldembrace.com


Review door Mark

Plaats reactie