Interview met Dennis van Detox (15 oktober 2005)

Heet van onze persen, de gesprekken met de bands.
Plaats reactie
WanderingSoul
Admin Crew
Berichten: 5351
Lid geworden op: 26-08-2012 14:44

Interview met Dennis van Detox (15 oktober 2005)

Bericht door WanderingSoul » 27-08-2012 12:03

Interview DETOX

Jullie zijn ontstaan uit de as van Severe Existence. Waarom is deze band eigenlijk gestopt?
In de laatste 2, 3 jaar van Severe Existence heeft de band veel te maken gehad met leden die kwamen en gingen. Toen onze gitarist besloot te stoppen hebben Walter en ik er nog wel aan gedacht om de band te blijven voortzetten, we hadden immers net een album uit, werden regelmatig op TMF's wet & wild gedraaid met onze clip en waren aardig op weg een naamsbekendheid neer te zetten.
Maar we zagen het eigenlijk ook niet meer zitten alweer iemand helemaal
opnieuw in te werken. En aangezien we de laatste tijd een andere muziekstijl wilden gaan mixen met onze huidige stijl hebben Walter en ik besloten gewoon om met een nieuwe frisse band opnieuw te beginnen. We horen nog wel eens van : Hey julie, zijn toch van Severe Existence? (Lacht) Dat is gewoon leuk te om horen.


Welke bands zijn er eigenlijk van invloed geweest op jullie huidige sound?
Tja , uhhh, qua sound hebben we eigenlijk geen idee. Onze gitarist Arjan bepaalt gewoon zijn eigen sound en let niet echt op andere bands. We hebben in het begin van Detox geen bassist gehad, en daar hebben we onze sound wel op aangepast. Qua stijl zijn we wel een beetje beïnvloed door Pantera, Nasum, Brightside, First Blood en Chimaira denk ik. Terwijl we de laatste tijd weer wat meer Ark Angel-achtige dingen doen. Soms vragen mensen wat voor stijl we spelen (lacht), meestal zeggen we dan we maken een hardcore met death en grind invloeden. We spelen wat we leuk vinden en dat is voor ons het belangrijkst.
'T is altijd leuk te horen waar mensen aan moeten denken als ze je horen.
Er is ooit eens iemand geweest die mijn zang aan King Diamond deed denken, vanwege de veelzijdigheid en afwisseling, Dat is gewoon tof om te horen, omdat ik zelf ook een King Diamond fan ben. Ben wel een beetje door hem beïnvloed denk.


Waar staat jullie bandnaam eigenlijk voor? En waarom die naam?
We waren op zoek naar een kort maar krachtige naam, en toen zijn we vanwege een film op de naam Detox gekomen. Dat vonden we wel ok klinken. Natuurlijk niet wetende dat er al 20 andere bands waren die zo heten (lacht). We hebben niks met drugs, en gif en afslanken te maken hoor (lacht opnieuw). We vonden het gewoon lekker klinken en makkelijk. Wat we wel hebben gedaan is er Detox hardcore van gemaakt om je toch nog een beetje te onderscheiden van de andere bands die zo heten.

Jullie hebben een demo uitgebracht genaamd Amygdala.
Waar gaan de nummers eigenlijk over op die demo?
Waar gaat het titelnummer bijvoorbeeld over?

Dat zou ik zelf ook wel eens willen weten wat ik allemaal loop te schreeuwen op het podium.Tja waar gaan de nummers over? Uhhhhhhhh,.. (lacht) Ik ben op Amygdala gekomen toen ik Minion met Dolf Lundgren aan het kijken was, vond de naam Amygdala wel cool klinken, en ben eens uitgaan zoeken wat het betekende. Amygdala is een deel in de hersenen waar angst, agressie en adrenaline ontstaat. Omdat ik de naam wel bij onze muziek vond passen heb ik besloten
de demo zo te noemen. Het nummer Amygdala gaat over onze muziek en waar onze muziek vandaan komt vanuit ons zelf. Ik probeer dat dan maatschappelijke dingen te symboliseren en te kijken hoek dat allemaal neer kan zetten, qua text en musiek. Ik vind een titel als Amygdala zeker bij onze stijl passen. De verdere nummers gaan over het leren kennen van mensen ( Killing Me) en de werkelijke moeite die daar voor gedaan word om de werkelijke persoon te vinden.
Het nummer Project Justice (PJ) is afgeleid van een Sega game (lacht).
Ik speelde dat eens op me Dreamcast en vond de titel cool. Het gaat over de jeugd en schoolkinderen, hoe snel ze eigenlijk oud denken te worden. Verantwoording enzo. Waardering, geweld , jaloezie.


Hebben er al labels gereageerd op de release van de demo of is er nog geen interesse getoond?
Er zijn inderdaad wel wat labels die gereageerd hebben, die waren op onze site geweest en hadden een reactie geplaatst per mail, dat ze wel interesse hadden. We hebben de demo puur gemaakt om optredens te regelen en sinds kort is Jan bij ons komen bassen, dus hebben we besloten gewoon de tijd te nemen om aan onze nieuwe sound, bandlid en stijl te werken. We zijn eigenlijk nog niet toe aan een label vinden we zelf. En daar moet je gewoon ook eerlijk in zijn. We gaan eerst eens goed op elkaar inspelen, wat shows met Jan doen en dan een volledige plaat maken. Mochten er dan labels reageren, gaan we er natuurlijk volledig voor.

Er komt dus een album. Komen de nummers van de demo daar ook op te staan en welke nummers nog meer?
Ja, er komt een volledig album uit inderdaad, misschien dat we er 1 nummer van de demo pzetten, maar daar zijn we nog niet helemaal over uit. 'T is gewoon evenkijken hoe en wat allemaal. Verder komen al onze voorlopige nummers erop, en wat nieuwe nummers waar we nu mee bezig zijn.

Waar en met wie gaan jullie dat album opnemen?
Het album gaat worden opgenomen in de KNIGHT AREA studio van Gerben Klazinga in boskoop. Dit is ook onze oefenruimte en hebben hier ook de demo opgenomen. Gerben heeft gewoon een heel goed product afgeleverd met onze demo, en weet zo onwijs veel van studio en recording. Hij weet ook hoe onze muziek klinkt en is gewoon een prettig iemand om mee te werken.

Wanneer kunnen we het album van jullie verwachten?
Hier kunnen we jullie voorlopig nog niks over vertellen helaas. Het staat uiteraard in de planning, maar we willen gewoon alles eerst eens rustig plannen en uitwerken. Het gaat zeker een hele vette schijf worden, die death en grind fans ook zullen waarderen. Dus houd gewoon de site in de gaten voor verdere info.

Staan er nog meer optredens in de planning? Een tour bijvoorbeeld?
Ja zeker,

22 0ktober op Corefest en in Bibelot, ( 2 op een avond)
9 december in de Baroeg en Bazart, ( 2 op een avond)
6 mei op plaat pop.

En er zijn weer 10 demo's de deur uit dus het gaat de goede kant op. Het afgelopen jaar hebben we 8 optredens in 11 maanden gehad, voor je eerste jaar als band zijnde waren we hier zeer tevreden over. Een tour (lacht), ja dat zou wel leuk zijn joh. Staat nog niet in de planning, maar we houden ons aanbevolen.


Met wie zou je nog eens willen optreden?
Het maakt ons niet zo veel uit, al onze optredens hebben we met veel plezier gedaan, en met veel verschillende bands gespeeld. Dat is gewoon een hele leuke en toffe ervaring. We vermaken ons altijd en als er een biertje is vinden we het prima. Dus bands die samen willen spelen: mail!!!!

Wat zijn de toekomstverwachtingen voor Detox volgens jou?
We gaan gewoon lekker optreden, een vette cd maken en we zien wel wat er gebeurd. Mochten we een label krijgen is dat onwijs gaaf natuurlijk. Maar voorlopig richten we ons gewoon op de huidige situatie en vanuit daar gaan we er keihard tegenaan.

Wil je nog wat kwijt aan de rest van Nederland?
Check Wandering Souls webzine! Mark, jij en de rest van Wandering Souls ook bedankt voor julie tijd, moeite en inzet. Succes met je webzine en keep it going! Thanx Mark!

Bedankt voor dit interview en veel succes met Detox.

SatanicHellDemon
Berichten: 37
Lid geworden op: 15-09-2012 19:57

Bericht door SatanicHellDemon » 15-09-2012 20:12

Leuk die oude interviews maat!

Plaats reactie